Rybí krém se smetanou
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Kapr obecný |
300 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka pšeničná hladká |
80 g |
Muškátový květ |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
200 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
750 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kapra omyjeme, dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme oloupanou cibuli rozkrájenou na čtvrtky a muškátový květ, přivedeme k varu. Vaříme 20 minut, polévku přecedíme. Z kapřího masa vybereme kosti a kůži, maso umeleme.
- V hrnci si rozpustíme máslo, zaprášíme ho moukou a necháme ji zasmahnout. Vzniklou jíšku přelijeme rybím vývarem, rozšleháme a vaříme 40 minut. Obrané rybí maso vložíme zpět do polévky, opět metlou rozšleháme, zalijeme horkou smetanou a podáváme.