Rybí krém se smetanou

Ingredience


Cibule 1 ks
Kapr obecný 300 g
Máslo čerstvé 60 g
Mouka pšeničná hladká 80 g
Muškátový květ 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 200 ml
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 750 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kapra omyjeme, dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme oloupanou cibuli rozkrájenou na čtvrtky a muškátový květ, přivedeme k varu. Vaříme 20 minut, polévku přecedíme. Z kapřího masa vybereme kosti a kůži, maso umeleme.
  2. V hrnci si rozpustíme máslo, zaprášíme ho moukou a necháme ji zasmahnout. Vzniklou jíšku přelijeme rybím vývarem, rozšleháme a vaříme 40 minut. Obrané rybí maso vložíme zpět do polévky, opět metlou rozšleháme, zalijeme horkou smetanou a podáváme.