Pikantní vošouchy
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Cukr krupice |
1.5 kávová lžička |
Hellmann's Majonéza originál |
3 polévková lžíce |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
3 špetka |
Sůl |
2 špetka |
Zelí kysané |
300 g |
Anglická slanina |
100 g |
Brambory |
400 g |
Česnek |
4 stroužek |
Majoránka |
0.5 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
1 dl |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Strouhanka |
6 polévková lžíce |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme si salát z kysaného zelí: do mísy dáme kysané zelí (bez láku), pokud je potřeba, rozkrájíme ho na menší kousky. Očistíme a omyjeme lahůdkovou cibuli s čerstvým koprem. Cibuli pokrájíme na tenké kolečka. Kopr drobně posekáme. Přidáme majonézu Hellmans, cukr, sůl, pepř a vše dobře promícháme. Salát odložíme na chladné místo.
- Oloupané a omyté brambory nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Slijeme z nich vodu, přidáme sůl, pepř, majoránku, utřený česnek a na kostičky nakrájenou anglickou slaninu. Směs promícháme a zahustíme jemnou strouhankou.
- V pánvi na rozpáleném oleji smažíme malé placičky - vošouchy, z každé strany dozlatova. Podáváme je horké se salátem z kysaného zelí.