Pikantní vošouchy

Ingredience


Cibule 2 ks
Cukr krupice 1.5 kávová lžička
Hellmann's Majonéza originál 3 polévková lžíce
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 3 špetka
Sůl 2 špetka
Zelí kysané 300 g
Anglická slanina 100 g
Brambory 400 g
Česnek 4 stroužek
Majoránka 0.5 polévková lžíce
Olej slunečnicový 1 dl
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Strouhanka 6 polévková lžíce
Sůl 1.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme si salát z kysaného zelí: do mísy dáme kysané zelí (bez láku), pokud je potřeba, rozkrájíme ho na menší kousky. Očistíme a omyjeme lahůdkovou cibuli s čerstvým koprem. Cibuli pokrájíme na tenké kolečka. Kopr drobně posekáme. Přidáme majonézu Hellmans, cukr, sůl, pepř a vše dobře promícháme. Salát odložíme na chladné místo.
  2. Oloupané a omyté brambory nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Slijeme z nich vodu, přidáme sůl, pepř, majoránku, utřený česnek a na kostičky nakrájenou anglickou slaninu. Směs promícháme a zahustíme jemnou strouhankou.
  3. V pánvi na rozpáleném oleji smažíme malé placičky - vošouchy, z každé strany dozlatova. Podáváme je horké se salátem z kysaného zelí.