Sytý hráškový krém s restovaným pečivem

Ingredience


Brambory 2 ks
Celer bulvový 0.2 ks
Cibule 1 ks
Hrášek 350 g
Mouka bezlepková 2 polévková lžíce
Mrkev kořen 2 ks
Muškátový květ 2 g
Olej stolní 2 polévková lžíce
Petržel kořen 1 ks
Petržel - nať 1 hrst
Polévkové koření 1 polévková lžíce
Šunka dušená 50 g
Žemle bezlepková 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nasekáme najemno, brambory, šunku a bezlepkové pečivo a kořenovou zeleninu rozkrájíme na stejně velké kousky. Kořen petržele nakrájíme na stejné kousky jako ostatní zeleninu, petrželovozu nať nasekáme nadrobno. Kousky bílého bezlepkového pečiva orestujeme na másle a odložíme na konečnou úpravu polévky. Na másle v hlubším hrnci zpěníme cibulku, kterou zaprášíme moukou. Dále přidáme kousky brambor a kořenové zeleniny, ochutíme solí, polévkovým kořením a vše zalijeme asi 2 litry vody. Polévku vaříme asi 20 minut, než zelenina změkne. Když je zelenina měkká, vyjmeme ji z polévky a propasírujeme ji přes síto, nebo rozmixujeme do hladkého krému. Rozmixovanou směs vrátíme do polévky a ochutíme muškátovým květem. Dále osmahneme na oleji kousky šunky, které přidáme do polévky a polévku prohřejeme. Takto připravenou polévku podáváme horkou s kousky osmaženého bezlepkového pečiva.