Sytý hráškový krém s restovaným pečivem
Ingredience
Brambory |
2 ks |
Celer bulvový |
0.2 ks |
Cibule |
1 ks |
Hrášek |
350 g |
Mouka bezlepková |
2 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
2 ks |
Muškátový květ |
2 g |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Petržel kořen |
1 ks |
Petržel - nať |
1 hrst |
Polévkové koření |
1 polévková lžíce |
Šunka dušená |
50 g |
Žemle bezlepková |
2 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli nasekáme najemno, brambory, šunku a bezlepkové pečivo a kořenovou zeleninu rozkrájíme na stejně velké kousky. Kořen petržele nakrájíme na stejné kousky jako ostatní zeleninu, petrželovozu nať nasekáme nadrobno. Kousky bílého bezlepkového pečiva orestujeme na másle a odložíme na konečnou úpravu polévky. Na másle v hlubším hrnci zpěníme cibulku, kterou zaprášíme moukou. Dále přidáme kousky brambor a kořenové zeleniny, ochutíme solí, polévkovým kořením a vše zalijeme asi 2 litry vody. Polévku vaříme asi 20 minut, než zelenina změkne. Když je zelenina měkká, vyjmeme ji z polévky a propasírujeme ji přes síto, nebo rozmixujeme do hladkého krému. Rozmixovanou směs vrátíme do polévky a ochutíme muškátovým květem. Dále osmahneme na oleji kousky šunky, které přidáme do polévky a polévku prohřejeme. Takto připravenou polévku podáváme horkou s kousky osmaženého bezlepkového pečiva.