Studená pomerančová polévka
Ingredience
Cukr krupice |
250 g |
Pomeranče |
3 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
100 ml |
Víno bílé |
250 ml |
Voda pitná |
250 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Pomeranče (nejlépe bio) důkladně, kartáčkem a mýdlem umyjeme ve vlažné tekoucí vodě, dobře osušíme a ostrouháme z nich kůru. Šťávu vylisujeme a dáme zatím do lednice.
- Do kastrůlku dáme nastrouhanou pomerančovou kůru, cukr, zalijeme vodou a suchým bílým vínem a za stálého míchání vše svaříme. Dáme do ledničky vychladit. Do vychlazené směsi přilijeme pomerančovou šťávu, smetanu, dobře promícháme a podáváme v šálcích.