Kořeněný kečup z čerstvých rajčat

Ingredience


Cibule 1 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Hořčičné semínko 1 kávová lžička
Hřebíček 2 ks
Nové koření celé 2 ks
Ocet kvasný lihový 1 dl
Paprika mletá sladká 1 špetka
Pepř bílý 1 špetka
Rajčata 1 kg
Sůl 1 kávová lžička
Zázvor celý 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Dobře zralá rajčata očistíme, omyjeme a pokrájíme. Vložíme do kastrolu a povaříme. Poté prolisujeme a protlak přelijeme do čistého hrnce.
  2. Do lněného sáčku vložíme cibuli a ostatní koření, převážeme, přidáme k protlaku a vaříme do zhoustnutí. Přisypeme sůl, červenou papriku, pepř, cukr, přilijeme ocet a znovu krátce povaříme. Sáček s kořením vyjmeme a protlak rozdělíme do sklenic, propláchnutých vroucí vodou. Ihned převážeme celofánem, necháme vychladnout a uložíme v temné a studené místnosti.