Kořeněný kečup z čerstvých rajčat
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Hořčičné semínko |
1 kávová lžička |
Hřebíček |
2 ks |
Nové koření celé |
2 ks |
Ocet kvasný lihový |
1 dl |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Pepř bílý |
1 špetka |
Rajčata |
1 kg |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zázvor celý |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Dobře zralá rajčata očistíme, omyjeme a pokrájíme. Vložíme do kastrolu a povaříme. Poté prolisujeme a protlak přelijeme do čistého hrnce.
- Do lněného sáčku vložíme cibuli a ostatní koření, převážeme, přidáme k protlaku a vaříme do zhoustnutí. Přisypeme sůl, červenou papriku, pepř, cukr, přilijeme ocet a znovu krátce povaříme. Sáček s kořením vyjmeme a protlak rozdělíme do sklenic, propláchnutých vroucí vodou. Ihned převážeme celofánem, necháme vychladnout a uložíme v temné a studené místnosti.