Sýrový dresink
Ingredience
Jogurt bílý |
5 dl |
Omáčka tatarská |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pomerančová šťáva |
6 ml |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
150 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Smetanu vlijeme do misky, kam přilijeme jogurt, přidáme tatarskou omáčku a vše dobře prošleháme. Do surovin vmícháme jemně nastrouhaný sýr, pomerančovou šťávu a ještě jednou rozšleháme.
- Nakonec hotový dresink dochutíme podle vlastní chuti solí a pepřem. Promícháme vařečkou a dresink přeložíme do vhodné nádoby. Udržujeme v lednici.