Zálivka z francouzské kuchyně
Ingredience
Citronová šťáva |
3 ml |
Hořčice |
1 kávová lžička |
Med včelí |
1 kávová lžička |
Ocet vinný |
30 ml |
Olej olivový extra panenský |
70 ml |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Do vhodné nádoby dáme vinný ocet, med a citronovou šťávu. Přilijeme olej, přidáme mletou papriku, hořčici a všechny suroviny dobře našleháme.
- Nakonec dresink podle vlastní chuti dochutíme solí a pepřem. Ještě jednou vařečkou promícháme. Hotový dresink dáme do lednice vychladnout.