Kakaové řezy s rumovou polevou

Kakaové řezy s rumovou polevou - obrázek

Ingredience


Cukr moučkový 250 g
Džem višňový 100 g
Kakao - prášek 40 g
Kokosová moučka 6 polévková lžíce
Kypřicí prášek do pečiva 1 ks
Máslo čerstvé 100 g
Mléko polotučné 250 ml
Mouka polohrubá 300 g
Mouka pšeničná hrubá 40 g
Olej rostlinný 40 ml
Vejce slepičí 2 ks
Cukr moučkový 250 g
Kakao - prášek 20 g
Máslo čerstvé 100 g
Rum 70 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. K prosáté mouce s kypřicím práškem přidáme cukr smíchaný s kakaem, vmícháme rozpuštěné máslo s olejem a rozšlehanými vejci a dobře promícháme. Těsto vlijeme do formy, kterou jsme vymazali olejem a vysypali hrubou moukou. Vložíme do mírně předehřáté trouby a pečeme, až těsto zrůžoví a po vpichu se těsto nelepí na špejli.
  2. V mezičase připravíme polevu smícháním prosátého cukru a kakaa s rozpuštěným máslem a rumem do hladkého krému.
  3. Upečené řezy necháme vychladnout, poté potřeme džemem, polijeme polevou a posypeme kokosovou moučkou.