Strouhané kakaové řezy s tvarohem

Ingredience


Cukr moučkový 150 g
Cukr vanilka 1 ks
Kakao 50 g
Kypřicí prášek do pečiva 0.5 ks
Máslo čerstvé 250 g
Mouka pšeničná hladká 400 g
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Cukr moučkový 250 g
Solamyl 1 kávová lžička
Tvaroh měkký 800 g
Vaječný bílek slepičí 3 ks
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse promícháme prosátou mouku s kypřicím práškem, moučkovým cukrem, s kakaem, vanilkovým cukrem, změklým máslem a žloutkem. Vypracujeme hladké těsto, rozdělíme na dvě poloviny a na 45 minut vložíme do chladničky.
  2. V mezičase připravíme náplň. Utřeme žloutky s cukrem, přimícháme tvaroh, škrob a lehce vmícháme pevný sníh z bílků.
  3. Plech vyložíme pečicím papírem, na něj nastrouháme polovinu ztuhlého těsta, pokryjeme nádivkou a nastrouháme druhou půlku těsta. Těsto vložíme do mírně předehřáté trouby a pečeme zhruba 15 minut.