Jablečný nákyp z Tulus

Ingredience


Cukr krupice 100 g
Cukr vanilka 80 g
Jablka 600 g
Máslo čerstvé 60 g
Mléko plnotučné 3 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Sůl 3 g
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V rendlíku usmažíme z másla a mouky světlou jíšku, zředíme mlékem, osolíme a uvaříme do husté kaše. Do polovychladlé kaše vmícháme žloutky, cukr a 1 vanilkový cukr, nakonec zapracujeme tuhý sníh z bílků.
  2. Pekáč vymažeme lžící rozpuštěného másla, na dno rozprostřeme kaši a na ni v silné vrstvě plátky oloupaných jablek bez jader, posypeme druhým vanilkovým cukrem a dáme do středně vyhřáté trouby péct na 30 minut.