Jablečný nákyp z Tulus
Ingredience
Cukr krupice |
100 g |
Cukr vanilka |
80 g |
Jablka |
600 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mléko plnotučné |
3 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Sůl |
3 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V rendlíku usmažíme z másla a mouky světlou jíšku, zředíme mlékem, osolíme a uvaříme do husté kaše. Do polovychladlé kaše vmícháme žloutky, cukr a 1 vanilkový cukr, nakonec zapracujeme tuhý sníh z bílků.
- Pekáč vymažeme lžící rozpuštěného másla, na dno rozprostřeme kaši a na ni v silné vrstvě plátky oloupaných jablek bez jader, posypeme druhým vanilkovým cukrem a dáme do středně vyhřáté trouby péct na 30 minut.