Safari zálivka

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Kečup 3 polévková lžíce
Kopr čerstvý 10 g
Křen 100 g
Majonéza 250 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 10 g
Pomerančová šťáva 3 ml
Smetana 33% (šlehačka) 100 g
Sůl 2 špetka
Whisky 5 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Majonézu v misce smícháme spolu s kečupem a křenem. Potom přidáme pomerančovou šťávu, prolisovaný česnek, smetanu a vše promícháme. Vmícháme ještě drobně nasekaný kopr a petrželovou nať a opět zamícháme.
  2. Nakonec zálivku podle vlastní chuti dochutíme solí, pepřem a whisky. Znovu zálivku zamícháme a necháme v lednici vychladit a podáváme.