Safari zálivka
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Kečup |
3 polévková lžíce |
Kopr čerstvý |
10 g |
Křen |
100 g |
Majonéza |
250 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
10 g |
Pomerančová šťáva |
3 ml |
Smetana 33% (šlehačka) |
100 g |
Sůl |
2 špetka |
Whisky |
5 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Majonézu v misce smícháme spolu s kečupem a křenem. Potom přidáme pomerančovou šťávu, prolisovaný česnek, smetanu a vše promícháme. Vmícháme ještě drobně nasekaný kopr a petrželovou nať a opět zamícháme.
- Nakonec zálivku podle vlastní chuti dochutíme solí, pepřem a whisky. Znovu zálivku zamícháme a necháme v lednici vychladit a podáváme.