Zvěřinová polévka svatý Hubert

Ingredience


Celer bulvový 50 g
Cibule 1 ks
Jalovec 0.5 kávová lžička
Máslo čerstvé 1 kávová lžička
Mléko plnotučné 250 ml
Mrkev kořen 50 g
Petržel kořen 50 g
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Srnčí maso 600 g
Sůl 2 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
Voda pitná 2.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do 1,5 litru vařící vody s 1 lžičkou soli vložíme omyté maso, přidáme překrojenou neloupanou cibuli, mrkev, celer, petržel a kuličky jalovce.
  2. Vaříme přibližně 1,5 hodiny, dokud maso nezměkne.
  3. Podle průměru kastrolku vystřihneme kolečko z pečicího papíru nebo pergamenu, namastíme je máslem a položíme na dno.
  4. Mléko, vejce, 1 lžičku soli a rajčatový protlak rozšleháme v hrníčku. Směs vlijeme do kastrolku, ten postavíme do pekáče s vodou, zakryjeme a necháme v troubě „táhnout“ 45 minut při teplotě 80 °C.
  5. Hotovou vaječnou sedlinu vyklopíme na prkénko, necháme trochu vychladnout a nakrájíme na čtverečky nebo obdélníčky.
  6. Polévku přecedíme, maso a kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky a vrátíme do vývaru. Přidáme připravenou vaječnou sedlinu a podáváme.