Zvěřinová polévka svatý Hubert
Ingredience
Celer bulvový |
50 g |
Cibule |
1 ks |
Jalovec |
0.5 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
1 kávová lžička |
Mléko plnotučné |
250 ml |
Mrkev kořen |
50 g |
Petržel kořen |
50 g |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Srnčí maso |
600 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
2.5 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 140 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do 1,5 litru vařící vody s 1 lžičkou soli vložíme omyté maso, přidáme překrojenou neloupanou cibuli, mrkev, celer, petržel a kuličky jalovce.
- Vaříme přibližně 1,5 hodiny, dokud maso nezměkne.
- Podle průměru kastrolku vystřihneme kolečko z pečicího papíru nebo pergamenu, namastíme je máslem a položíme na dno.
- Mléko, vejce, 1 lžičku soli a rajčatový protlak rozšleháme v hrníčku. Směs vlijeme do kastrolku, ten postavíme do pekáče s vodou, zakryjeme a necháme v troubě „táhnout“ 45 minut při teplotě 80 °C.
- Hotovou vaječnou sedlinu vyklopíme na prkénko, necháme trochu vychladnout a nakrájíme na čtverečky nebo obdélníčky.
- Polévku přecedíme, maso a kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky a vrátíme do vývaru. Přidáme připravenou vaječnou sedlinu a podáváme.