Pomazánka pivní

Ingredience


Cibulka jarní 20 g
Majonéza 100 g
Máslo pomazánkové 100 g
Paprika mletá pálivá 0.5 kávová lžička
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 1 dl
Sůl 2 špetka
Sýr Krkonošský pivní 200 g
Tvaroh měkký 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Tvaroh dáme do misky. Přidáme pivní sýr a vidličkou obě suroviny rozmačkáme. Přimícháme pomazánkové máslo a dále mícháme. Za stálého míchání přiléváme pivo. Potom vmícháme majonézu, přisypeme mletou sladkou a pálivou papriku a opět promícháme.
  2. Nakonec do pomazánky přimícháme drobně nasekanou jarní cibulku, dochutíme solí, pepřem a ještě jednou promícháme.
  3. Hotovou pomazánku udržujeme v lednici.