Pomazánka pivní
Ingredience
Cibulka jarní |
20 g |
Majonéza |
100 g |
Máslo pomazánkové |
100 g |
Paprika mletá pálivá |
0.5 kávová lžička |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 dl |
Sůl |
2 špetka |
Sýr Krkonošský pivní |
200 g |
Tvaroh měkký |
300 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Tvaroh dáme do misky. Přidáme pivní sýr a vidličkou obě suroviny rozmačkáme. Přimícháme pomazánkové máslo a dále mícháme. Za stálého míchání přiléváme pivo. Potom vmícháme majonézu, přisypeme mletou sladkou a pálivou papriku a opět promícháme.
- Nakonec do pomazánky přimícháme drobně nasekanou jarní cibulku, dochutíme solí, pepřem a ještě jednou promícháme.
- Hotovou pomazánku udržujeme v lednici.