Telecí pečeně pikantní

Ingredience


Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 kávová lžička
Mrkev kořen 1 ks
Okurky nakládané 2 ks
Slanina vepřová 50 g
Sůl 1 kávová lžička
Telecí kýta 1 kg
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Slaninu rozkrájíme na drobno, vyškvaříme a přidáme k ní na jemno pokrájenou cibuli a osmahneme ji. Přidáme větší část másla a osolené maso, které opečeme na obou stranách. Poté maso podlijeme trochou vývarem, přikryjeme a dusíme. Ke konci dušení maso odkryjeme a maso dopečeme do červena.
  2. Mrkev očistíme a nakrájíme na tenké nudličky, okurky také nakrájíme na tenké nudličky a vše přidáme k masu 15 minut před koncem pečení.
  3. Na závěr šťávu zahustíme druhou částí másla smíchaného s moukou a ještě krátce povaříme.