Telecí pečeně pikantní
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička |
Mrkev kořen |
1 ks |
Okurky nakládané |
2 ks |
Slanina vepřová |
50 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Telecí kýta |
1 kg |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Slaninu rozkrájíme na drobno, vyškvaříme a přidáme k ní na jemno pokrájenou cibuli a osmahneme ji. Přidáme větší část másla a osolené maso, které opečeme na obou stranách. Poté maso podlijeme trochou vývarem, přikryjeme a dusíme. Ke konci dušení maso odkryjeme a maso dopečeme do červena.
- Mrkev očistíme a nakrájíme na tenké nudličky, okurky také nakrájíme na tenké nudličky a vše přidáme k masu 15 minut před koncem pečení.
- Na závěr šťávu zahustíme druhou částí másla smíchaného s moukou a ještě krátce povaříme.