Čokoládové řezy s polevou a mandlemi
Ingredience
Čokoláda na vaření |
90 g |
Cukr moučkový |
125 g |
Džem rybízový |
230 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
90 g |
Mouka polohrubá |
65 g |
Čokoláda na vaření |
120 g |
Mandle |
60 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutky, přilijeme vlažnou čokoládu, kterou jsme rozpustili ve vodní lázni. Do směsi vmícháme prosátou moukou s kypřicím práškem a nakonec lehce vmícháme pevný sníh z bílků. Těsto vlijeme do formy vymazané olejem a vysypané hrubou moukou. V mírně předehřáté troubě pečeme zhruba 10 minut.
- Vychladlé těsto nakrájíme na tenčí řezy, které slepíme džemem, přelijeme rozpuštěnou čokoládou a zdobíme plátky mandlí (pařené mandle oloupeme a nakrájíme na plátky).