Čokoládové řezy s polevou a mandlemi

Ingredience


Čokoláda na vaření 90 g
Cukr moučkový 125 g
Džem rybízový 230 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 90 g
Mouka polohrubá 65 g
Čokoláda na vaření 120 g
Mandle 60 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutky, přilijeme vlažnou čokoládu, kterou jsme rozpustili ve vodní lázni. Do směsi vmícháme prosátou moukou s kypřicím práškem a nakonec lehce vmícháme pevný sníh z bílků. Těsto vlijeme do formy vymazané olejem a vysypané hrubou moukou. V mírně předehřáté troubě pečeme zhruba 10 minut.
  2. Vychladlé těsto nakrájíme na tenčí řezy, které slepíme džemem, přelijeme rozpuštěnou čokoládou a zdobíme plátky mandlí (pařené mandle oloupeme a nakrájíme na plátky).