Dušené roštěnky s hořčičnou zálivkou

Ingredience


Cibule 1 ks
Hovězí roštěnka vys. peč. 500 g
Sůl 1 kávová lžička
Chilli koření mleté 1 kávová lžička
Hořčice plnotučná 2 polévková lžíce
Kečup 3 polévková lžíce
Olej stolní 2 polévková lžíce
Sůl 2 g
Víno červené 200 ml
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nasekáme nadrobno.
  2. Plátky roštěnek naklepeme a přes vlákno nakrájíme na silnější hranolky. Kousky masa prosolíme a zprudka opečeme na rozehřátém oleji v hlubším hrnci. Před dopečením přidáme k masu cibuli, nakrájenou na kolečka. Maso s cibulí promícháme. Když cibule zesklovatí, zalijeme maso asi 500 ml vody a dusíme doměkka. Dušené roštěnky servírujeme horké, polité hořčičnou zálivkou a bílým bezlepkovým pečivem.
  3. Zálivka na maso: hořčici smícháme s kečupem, kořením a červeným vínem. Zálivku ochutíme solí.