Dušené roštěnky s hořčičnou zálivkou
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hovězí roštěnka vys. peč. |
500 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Chilli koření mleté |
1 kávová lžička |
Hořčice plnotučná |
2 polévková lžíce |
Kečup |
3 polévková lžíce |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Sůl |
2 g |
Víno červené |
200 ml |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 50 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli nasekáme nadrobno.
- Plátky roštěnek naklepeme a přes vlákno nakrájíme na silnější hranolky. Kousky masa prosolíme a zprudka opečeme na rozehřátém oleji v hlubším hrnci. Před dopečením přidáme k masu cibuli, nakrájenou na kolečka. Maso s cibulí promícháme. Když cibule zesklovatí, zalijeme maso asi 500 ml vody a dusíme doměkka. Dušené roštěnky servírujeme horké, polité hořčičnou zálivkou a bílým bezlepkovým pečivem.
- Zálivka na maso: hořčici smícháme s kečupem, kořením a červeným vínem. Zálivku ochutíme solí.