Telecí pečeně na víně

Ingredience


Cibule 0.5 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Moravské uzené maso 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 kávová lžička
Nové koření celé 2 ks
Okurky nakládané 2 ks
Pepř černý celý 4 ks
Slanina vepřová 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Telecí kýta 1 kg
Víno bílé 6 polévková lžíce
Zelenina kořenová 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Uzené maso, slaninu a okurky nakrájíme na klínky.
  2. Maso očistíme, omyjeme, osušíme. Špičatým nožem do masa děláme malé otvory, do kterých rovnou vsunujeme klínky z nakrájených surovin.
  3. Zbytek slaniny na drobno rokrájíme, rozškvaříme, rozkrájenou cibuli a zeleninu na ni osmahneme. Do tohoto základu vložíme připravené maso a opečeme jej po obou stranách.
  4. K opečenému masu přilijeme větší část másla, okořeníme, podlijeme a necháme dusit přikryté do poloměkka. Poté odkryjeme a dopečeme do červena.
  5. Měkké maso ze šťávy vyndáme, šťávu zalijeme vínem, zahustíme máslem smíchaným s moukou, krátce povaříme. Hotovou šťávu přecedíme.