Ryba v omáčce teriyaki
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Filé rybí |
800 g |
Med včelí |
1 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
3 polévková lžíce |
Řeřicha |
8 g |
Sezam - semena |
2 kávová lžička |
Sherry brandy |
1 polévková lžíce |
Zázvor celý |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 70 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme 4 velké filety z bílé ryby, nastrouháme půl lžičky čerstvého zázvoru a prolisujeme stroužek česneku.
- Potom v misce vyšleháme med, suché sherry, sladkou sojovou omáčku se zázvorem a česnekem na na teriyaki marinádu.
- Do mělké mísy rozložíme rybí filety, přelijeme marinádou a přikryté necháme hodinu marinovat. Mezitím v suché pánvi na mírném ohni za stálého míchání dozlatova opražíme sezamová semínka.
- Po hodině rybu vyjmeme z marinády na gril a opékáme z každé strany 2-3 minuty, při grilování ji potíráme marinádou.
- Grilovanou rybu přendáme na talíř a přelijeme zbylou marinádou.
- Servírujeme ji posypanou opraženými sezamovými semínky a ozdobenou snítkou řeřichy.