Ryba v omáčce teriyaki

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Filé rybí 800 g
Med včelí 1 polévková lžíce
Omáčka sójová 3 polévková lžíce
Řeřicha 8 g
Sezam - semena 2 kávová lžička
Sherry brandy 1 polévková lžíce
Zázvor celý 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme 4 velké filety z bílé ryby, nastrouháme půl lžičky čerstvého zázvoru a prolisujeme stroužek česneku.
  2. Potom v misce vyšleháme med, suché sherry, sladkou sojovou omáčku se zázvorem a česnekem na na teriyaki marinádu.
  3. Do mělké mísy rozložíme rybí filety, přelijeme marinádou a přikryté necháme hodinu marinovat. Mezitím v suché pánvi na mírném ohni za stálého míchání dozlatova opražíme sezamová semínka.
  4. Po hodině rybu vyjmeme z marinády na gril a opékáme z každé strany 2-3 minuty, při grilování ji potíráme marinádou.
  5. Grilovanou rybu přendáme na talíř a přelijeme zbylou marinádou.
  6. Servírujeme ji posypanou opraženými sezamovými semínky a ozdobenou snítkou řeřichy.