Kakaové řezy s vanilkovým krémem

Ingredience


Cukr moučkový 200 g
Kakao 25 g
Kypřicí prášek do pečiva 0.5 ks
Mouka polohrubá 200 g
Mouka pšeničná hrubá 40 g
Olej rostlinný 30 ml
Vejce slepičí 5 ks
Voda pitná 5 polévková lžíce
Cukr moučkový 200 g
Máslo čerstvé 250 g
Mléko plnotučné 500 ml
Pudinkový prášek - vanilkový 1 ks
Vaječný žloutek slepičí 5 ks
Cukr krupice 250 g
Vaječný bílek slepičí 5 ks
Čokoláda na vaření 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse umícháme na kaši žloutky, mouku, kakao, cukr a vlažnou vodu. Na závěr lehce vmícháme pevný sníh z bílků a kypřicí prášek. Těsto vlijeme na plech vytřený olejem a vysypaný hrubou moukou. V předehřáté troubě pečeme zhruba 12 minut.
  2. Během pečení těsta připravíme krém. V mléce rozšleháme vanilkový pudink, třetinu dávky cukru a žloutky. Za stálého míchání svaříme a necháme vychladnout. Zbylý cukr utřeme s máslem a po částech vmícháme kaši.
  3. Upečené těsto necháme vychladnout, potřeme připraveným krémem a navršíme pěnu z bílků. Bílkovou pěnu připravíme šleháním bílků s cukrem ve vodní lázni až do zhoustnutí.
  4. Řezy sypeme ustrouhanou čokoládou.