Kakaové řezy s vanilkovým krémem
Ingredience
Cukr moučkový |
200 g |
Kakao |
25 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
0.5 ks |
Mouka polohrubá |
200 g |
Mouka pšeničná hrubá |
40 g |
Olej rostlinný |
30 ml |
Vejce slepičí |
5 ks |
Voda pitná |
5 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
200 g |
Máslo čerstvé |
250 g |
Mléko plnotučné |
500 ml |
Pudinkový prášek - vanilkový |
1 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
5 ks |
Cukr krupice |
250 g |
Vaječný bílek slepičí |
5 ks |
Čokoláda na vaření |
150 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- V míse umícháme na kaši žloutky, mouku, kakao, cukr a vlažnou vodu. Na závěr lehce vmícháme pevný sníh z bílků a kypřicí prášek. Těsto vlijeme na plech vytřený olejem a vysypaný hrubou moukou. V předehřáté troubě pečeme zhruba 12 minut.
- Během pečení těsta připravíme krém. V mléce rozšleháme vanilkový pudink, třetinu dávky cukru a žloutky. Za stálého míchání svaříme a necháme vychladnout. Zbylý cukr utřeme s máslem a po částech vmícháme kaši.
- Upečené těsto necháme vychladnout, potřeme připraveným krémem a navršíme pěnu z bílků. Bílkovou pěnu připravíme šleháním bílků s cukrem ve vodní lázni až do zhoustnutí.
- Řezy sypeme ustrouhanou čokoládou.