Vepřová roláda po italsku

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Hořčice 1 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 hrst
Sůl 1 špetka
Sýr Eidam cihla 40% 10 dkg
Vepřová panenka 1 kg
Zakysaná smetana 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme z vepřové panenky dva pláty masa.
  2. Které naklepeme, osolíme a opepříme.
  3. Prolisujeme česnek do misky, přidáme posekanou petrželku, hořčici, smetanu a lžíci oleje a přidáme nastrouhaný sýr.
  4. Vše prošleháme.
  5. Směsí potřeme oba pláty masa, maso stočíme, ovážeme pevně nití a ze všech stran opečeme.
  6. Poté vložíme do pekáče, podlijeme vodou a půl hodiny zapékáme.
  7. Během pečení podléváme, poté odstraníme nitě a maso nakrájíme na plátky a podáváme.