Vepřová roláda po italsku
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Hořčice |
1 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 hrst |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 40% |
10 dkg |
Vepřová panenka |
1 kg |
Zakysaná smetana |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme z vepřové panenky dva pláty masa.
- Které naklepeme, osolíme a opepříme.
- Prolisujeme česnek do misky, přidáme posekanou petrželku, hořčici, smetanu a lžíci oleje a přidáme nastrouhaný sýr.
- Vše prošleháme.
- Směsí potřeme oba pláty masa, maso stočíme, ovážeme pevně nití a ze všech stran opečeme.
- Poté vložíme do pekáče, podlijeme vodou a půl hodiny zapékáme.
- Během pečení podléváme, poté odstraníme nitě a maso nakrájíme na plátky a podáváme.