Pikantní kuře s meruňkovou omáčkou

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli koření mleté 0.5 kávová lžička
Cibule 2 ks
Citronová kůra 2 kávová lžička
Jogurt nízkotučný 200 ml
Kari pasta 0.5 kávová lžička
Kmín mletý 2 kávová lžička
Kokosové mléko 3 polévková lžíce
Kompot meruňkový 825 g
Koriandr mletý 2 kávová lžička
Kuřecí prsa 1000 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Zázvor celý 1 kávová lžička
Zázvor mletý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na větší nudličky nakrájíme 1 kg kuřecího masa, oloupané cibule a červenou papriku zbavenou stopky a jader nakrájíme na malé kostičky, nastrouháme lžičku čerstvého zázvoru a prolisujeme 2 stroužky česneku.
  2. Kompot z meruněk ve vlastní šťávě dáme okapat, 6 meruněk dáme stranou, ostatní meruňky i s odkapanou šťávou vložíme do mixeru. Přidáme chilli, mletý kmín, mletý koriandr, kari pastu, mletý zázvor, citrónovou kůru, přilijeme kokosové mléko a vše dohladka rozmixujeme.
  3. V pánvi na rozehřátém oleji 2-3 minuty dozlatova osmažíme cibuli a česnek se zázvorem, přidáme kuřecí maso a opečeme ho ze všech stran dohněda. Opečené maso pak přelijeme rozmixovanou meruňkovou směsí a odkryté ho na mírném ohni vaříme doměkka 45-50 minut.
  4. Mezitím nakrájíme na kostičky odložené meruňky a promícháme je s bílým nízkotučným jogurtem.
  5. Kuřecí maso se šťávou rozdělíme na talíře a servírujeme ho s meruňkami v jogurtu jako přílohou.