Kávové řezy s rumovým krémem

Ingredience


Cukr moučkový 50 g
Káva instantní 5 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 ks
Mouka polohrubá 200 g
Mouka pšeničná hrubá 40 g
Olej rostlinný 30 ml
Ořechy vlašské 100 g
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 120 ml
Cukr moučkový 250 g
Cukr vanilka 1 ks
Máslo čerstvé 300 g
Mléko plnotučné 500 ml
Mouka pšeničná hladká 60 g
Rum 2 polévková lžíce
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Cukr moučkový 80 g
Kakao 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 80 g
Mléko plnotučné 2 polévková lžíce
Solamyl 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kávu přelijeme vroucí vodou a necháme vychladnout. V míse utřeme do pěny žloutky s cukrem, přilijeme kávu, strouhané ořechy a mouku s kypřicím práškem. Na závěr lehce vmícháme pevný sníh z bílků. Těsto vlijeme na plech, který jsme vytřeli olejem a vysypali hrubou moukou. V předehřáté troubě pečeme zhruba 15 minut.
  2. V mezičase připravíme krém. Z mléka a mouky svaříme za stálého míchání hladkou kaši, kterou necháme vychladnout. Máslo utřeme s cukrem, po částech přidáme žloutky a vanilkový cukr. Dobře utřeme a vmícháme rum. Mléčnou kaši po částech vmícháme do máslové směsi, umícháme do hladkého krému.
  3. Vychladlé těsto potřeme připraveným krémem, necháme dobře ztuhnout a přelijeme polevou.
  4. Polevu připravíme smícháním mléka se škrobem, přimícháním kakaa, cukru a másla. Ve vodní lázni směs zahříváme a dobře mícháme, aby vznikla hladká poleva.