Kávové řezy s rumovým krémem
Ingredience
Cukr moučkový |
50 g |
Káva instantní |
5 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks |
Mouka polohrubá |
200 g |
Mouka pšeničná hrubá |
40 g |
Olej rostlinný |
30 ml |
Ořechy vlašské |
100 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
120 ml |
Cukr moučkový |
250 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Máslo čerstvé |
300 g |
Mléko plnotučné |
500 ml |
Mouka pšeničná hladká |
60 g |
Rum |
2 polévková lžíce |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Cukr moučkový |
80 g |
Kakao |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mléko plnotučné |
2 polévková lžíce |
Solamyl |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kávu přelijeme vroucí vodou a necháme vychladnout. V míse utřeme do pěny žloutky s cukrem, přilijeme kávu, strouhané ořechy a mouku s kypřicím práškem. Na závěr lehce vmícháme pevný sníh z bílků. Těsto vlijeme na plech, který jsme vytřeli olejem a vysypali hrubou moukou. V předehřáté troubě pečeme zhruba 15 minut.
- V mezičase připravíme krém. Z mléka a mouky svaříme za stálého míchání hladkou kaši, kterou necháme vychladnout. Máslo utřeme s cukrem, po částech přidáme žloutky a vanilkový cukr. Dobře utřeme a vmícháme rum. Mléčnou kaši po částech vmícháme do máslové směsi, umícháme do hladkého krému.
- Vychladlé těsto potřeme připraveným krémem, necháme dobře ztuhnout a přelijeme polevou.
- Polevu připravíme smícháním mléka se škrobem, přimícháním kakaa, cukru a másla. Ve vodní lázni směs zahříváme a dobře mícháme, aby vznikla hladká poleva.