Medové řezy s karamelovým krémem

Ingredience


Cukr moučkový 150 g
Máslo čerstvé 50 g
Med včelí 4 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 500 g
Mouka pšeničná hrubá 40 g
Olej rostlinný 30 ml
Soda jedlá 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Cukr krupice 100 g
Cukr moučkový 150 g
Máslo čerstvé 150 g
Mléko plnotučné 300 ml
Mouka polohrubá 30 g
Voda pitná 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mouku prosejeme na vál s jedlou sodou a cukrem, přidáme vejce, změklé máslo a tekutý med (je-li třeba, přidáme vodu). Vypracujeme hladké kompaktní těsto, které rozdělíme na tři díly. Z těsta vyválíme tři placky a vložíme na plechy vyložené pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 15 minut.
  2. V mezičase připravíme krém. V rendlíku rozehřejeme krupicový cukr s vodou na tmavý karamel, vmícháme polovinu mléka a za stálého míchání vaříme na mírném plameni. Pomalu do karamelu zašleháme druhý díl mléka, v kterém jsme rozmíchali mouku. Vaříme za stálého míchání, až krém zhoustne. Do vychladlého krému po částech vmícháme máslo a moučkový cukr.
  3. Vychladlé pláty potřeme krémem, spojíme, zatížíme a necháme ztuhnout. Podáváme rozkrájené na řezy a posypané moučkovým cukrem.