Medové řezy s karamelovým krémem
Ingredience
Cukr moučkový |
150 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Med včelí |
4 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká |
500 g |
Mouka pšeničná hrubá |
40 g |
Olej rostlinný |
30 ml |
Soda jedlá |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Cukr krupice |
100 g |
Cukr moučkový |
150 g |
Máslo čerstvé |
150 g |
Mléko plnotučné |
300 ml |
Mouka polohrubá |
30 g |
Voda pitná |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Mouku prosejeme na vál s jedlou sodou a cukrem, přidáme vejce, změklé máslo a tekutý med (je-li třeba, přidáme vodu). Vypracujeme hladké kompaktní těsto, které rozdělíme na tři díly. Z těsta vyválíme tři placky a vložíme na plechy vyložené pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 15 minut.
- V mezičase připravíme krém. V rendlíku rozehřejeme krupicový cukr s vodou na tmavý karamel, vmícháme polovinu mléka a za stálého míchání vaříme na mírném plameni. Pomalu do karamelu zašleháme druhý díl mléka, v kterém jsme rozmíchali mouku. Vaříme za stálého míchání, až krém zhoustne. Do vychladlého krému po částech vmícháme máslo a moučkový cukr.
- Vychladlé pláty potřeme krémem, spojíme, zatížíme a necháme ztuhnout. Podáváme rozkrájené na řezy a posypané moučkovým cukrem.