Karlovarský kotouč
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Máslo čerstvé |
1.5 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička |
Okurky nakládané |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Telecí plec |
1.25 kg |
Vejce slepičí |
3 ks |
Vepřová uzená plec |
150 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Telecí maso očistíme, omyjeme a osušíme. Poté jej rozřízneme na plát, naklepeme, osolíme a poklademe tenkými plátky slaniny, plátky vařeného uzeného masa a vejci umíchánými na másle. Plát masa svineme, ovážeme motouzem. Vložíme na větší část rozpuštěného másla a opečeme ze všech stran. Jakmile je kotouč opečený, podlijeme jej mírně a za častého polévání šťávou jej pečeme 1 až 1 1/4 hodiny.
- Jakmile je kotouč upečený, vyjmeme jej, šťávu zahustíme máslem smíchaným s moukou a krátce povaříme.