Karlovarský kotouč

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Máslo čerstvé 1.5 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 kávová lžička
Okurky nakládané 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Telecí plec 1.25 kg
Vejce slepičí 3 ks
Vepřová uzená plec 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Telecí maso očistíme, omyjeme a osušíme. Poté jej rozřízneme na plát, naklepeme, osolíme a poklademe tenkými plátky slaniny, plátky vařeného uzeného masa a vejci umíchánými na másle. Plát masa svineme, ovážeme motouzem. Vložíme na větší část rozpuštěného másla a opečeme ze všech stran. Jakmile je kotouč opečený, podlijeme jej mírně a za častého polévání šťávou jej pečeme 1 až 1 1/4 hodiny.
  2. Jakmile je kotouč upečený, vyjmeme jej, šťávu zahustíme máslem smíchaným s moukou a krátce povaříme.