Plněná jablka pečená v alobalu
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Cukr třtinový |
60 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Jablka |
8 ks |
Martell cognac |
50 ml |
Máslo čerstvé |
120 g |
Ořechy vlašské |
60 g |
Piškoty dětské kulaté |
100 g |
Poleva cukrářská lískooříšková |
100 g |
Poleva v prášku |
100 g |
Rozinky bílé |
20 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Jablka oloupeme, lžičkou uprostřed vydlabeme otvor. Naskládáme je na kousky alobalu a pokapeme z citrónu vymačkanou šťávou.
- Rozměklých 60 g másla dáme do misky a spolu s cukrem ušleháme do pěny. Přidáme rozdrcené ořechy a piškoty, vše zamícháme. Potom přisypeme rozinky namočené v koňaku, vanilkový cukr a opět všechny suroviny promícháme na hustou náplň.
- Připravenou náplní plníme jablka na kouscích alobalu. Naplněná jablka potřeme máslem, zabalíme do alobalu a naskládáme na plech. Plech s jablky vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 20-25 minut.
- Upečená jablka vytáhneme z trouby, vybereme z alobalu a aranžujeme na dezertní talířky. Každou porci polijeme karamelovou polevou, Talířek ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a dezert servírujeme.