Plněná jablka pečená v alobalu

Ingredience


Citrony 1 ks
Cukr třtinový 60 g
Cukr vanilka 20 g
Jablka 8 ks
Martell cognac 50 ml
Máslo čerstvé 120 g
Ořechy vlašské 60 g
Piškoty dětské kulaté 100 g
Poleva cukrářská lískooříšková 100 g
Poleva v prášku 100 g
Rozinky bílé 20 g
Smetana 33% (šlehačka) 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jablka oloupeme, lžičkou uprostřed vydlabeme otvor. Naskládáme je na kousky alobalu a pokapeme z citrónu vymačkanou šťávou.
  2. Rozměklých 60 g másla dáme do misky a spolu s cukrem ušleháme do pěny. Přidáme rozdrcené ořechy a piškoty, vše zamícháme. Potom přisypeme rozinky namočené v koňaku, vanilkový cukr a opět všechny suroviny promícháme na hustou náplň.
  3. Připravenou náplní plníme jablka na kouscích alobalu. Naplněná jablka potřeme máslem, zabalíme do alobalu a naskládáme na plech. Plech s jablky vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 20-25 minut.
  4. Upečená jablka vytáhneme z trouby, vybereme z alobalu a aranžujeme na dezertní talířky. Každou porci polijeme karamelovou polevou, Talířek ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a dezert servírujeme.