Hruškový sorbet s grappou
Ingredience
Citronová kůra |
30 g |
Citronová šťáva |
30 ml |
Cukr krupice |
200 g |
Grappa |
60 ml |
Hrušky |
900 g |
Voda pitná |
200 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Hrušky oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme nahrubo. Do hrnce nalijeme vodu, přisypeme cukr, přivedeme k varu a jakmile se cukr rozpustí, přidáme hrušky. Povaříme velmi zvolna asi pět minut a odstavíme. Do chladnoucí směsi nalijeme citronovou šťávu, přidáme strouhanou citronovou kůru a rozmixujeme dohladka. Nalijeme do kovové mísy, přimícháme grappu a dáme namrazit. Každou půlhodinu sorbet promícháme, aby se neoddělovala voda od hrušek.
- Podáváme jako osvěžující dezert.