Zapečený ananas se sněhem

Ingredience


Ananas 1 ks
Cukr krupice 40 g
Likér mandlový - Amaretto 1 dl
Ořechy lískové 30 g
Vaječný bílek slepičí 5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čerstvý ananas oloupeme a nakrájíme na kolečka, která pak nakrájíme na čtvrtky. Střed tvrdého jádra vyřízneme. Připravené čtvrtky ananasu naskládáme na menší plech.
  2. Z bílků za přisypávání cukru vyšleháme tuhý sníh. Do vyšlehaného sněhu vmícháme Amaretto. Hotový sníh naplníme do cukrářského sáčku. Připraveným sněhem ozdobíme ananas v plechu. Povrch sněhu posypeme tenkými plátky ořechů. Naplněný plech vložíme do nahřáté trouby, kde ananas zapékáme přibližně 10 minut. Zapékáme tak dlouho, aby se sníh zapekl dozlatova.
  3. Zapečený dezert vytáhneme z trouby, naaranžujeme na dezertní talíř, necháme vychladnout a podáváme.