Zapečený ananas se sněhem
Ingredience
Ananas |
1 ks |
Cukr krupice |
40 g |
Likér mandlový - Amaretto |
1 dl |
Ořechy lískové |
30 g |
Vaječný bílek slepičí |
5 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Čerstvý ananas oloupeme a nakrájíme na kolečka, která pak nakrájíme na čtvrtky. Střed tvrdého jádra vyřízneme. Připravené čtvrtky ananasu naskládáme na menší plech.
- Z bílků za přisypávání cukru vyšleháme tuhý sníh. Do vyšlehaného sněhu vmícháme Amaretto. Hotový sníh naplníme do cukrářského sáčku. Připraveným sněhem ozdobíme ananas v plechu. Povrch sněhu posypeme tenkými plátky ořechů. Naplněný plech vložíme do nahřáté trouby, kde ananas zapékáme přibližně 10 minut. Zapékáme tak dlouho, aby se sníh zapekl dozlatova.
- Zapečený dezert vytáhneme z trouby, naaranžujeme na dezertní talíř, necháme vychladnout a podáváme.