Ovocný koláč s jablky a fíky

Ingredience


Chléb konzumní 100 g
Citronová kůra 50 g
Créme fraiche 300 g
Cukr krupice 100 g
Fíky sušené 100 g
Jablka 500 g
Med včelí 100 g
Mléko polotučné 500 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 200 g
Olej olivový extra panenský 50 ml
Polenta 100 g
Pomerančová kůra 50 g
Rozinky tmavé 100 g
Skořice mletá 4 g
Sůl 1 špetka
Tuk 25 g
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sušené fíky nakrájíme na malé kostičky, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu nakrájíme na větší kostičky, pomerančovou i citronovou kůru nastrouháme, chléb natrháme nadrobno. Do mísy nasypeme mouku, polentu, chléb, cukr a promícháme. Do druhé mísy nalijeme olej, mléko, med, přidáme vejce a vyšleháme. První mísu nasypeme do druhé a promícháme. Přidáme rozinky, fíky, jablka, pomerančovou i citronovou kůru, mletou skořici, špetku soli a důkladně promícháme. Formu vymažeme tukem, nalijeme do formy těsto, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 50 minut.
  2. Vychladlý koláč naporcujeme a podáváme s créme fraiche.