Kompotovaná rebarbora
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Cukr krystal |
1.5 kg |
Reveň (Rebarbora) |
3 kg |
Voda pitná |
5 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 30 porcí
- Rebarboru omyjeme, oloupeme a pokrájíme na delší kousky. Cukr rozmícháme ve vodě, necháme projít varem, přidáme rebarboru a krátce povaříme. Jakmile změní barvu, vyjmeme ji děrovanou naběračkou a rozdělíme do sklenic.
- Nálev ještě krátce povaříme, přidáme šťávu vymačkanou z citronu, necháme vychladnout a poté jim zalijeme rebarboru. Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 25 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme na temném a studeném místě.