Kompotovaná rebarbora

Ingredience


Citrony 1 ks
Cukr krystal 1.5 kg
Reveň (Rebarbora) 3 kg
Voda pitná 5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rebarboru omyjeme, oloupeme a pokrájíme na delší kousky. Cukr rozmícháme ve vodě, necháme projít varem, přidáme rebarboru a krátce povaříme. Jakmile změní barvu, vyjmeme ji děrovanou naběračkou a rozdělíme do sklenic.
  2. Nálev ještě krátce povaříme, přidáme šťávu vymačkanou z citronu, necháme vychladnout a poté jim zalijeme rebarboru. Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 25 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme na temném a studeném místě.