Vinný koláč

Ingredience


Čokoláda hořká 150 g
Cukr krupice 200 g
Cukr vanilka 20 g
Kakao 2 kávová lžička
Kypřicí prášek do pečiva 13 g
Máslo čerstvé 250 g
Mouka polohrubá 250 g
Strouhanka 40 g
Vejce slepičí 5 ks
Víno červené 0.2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hořkou čokoládu nastrouháme na hrubém struhadle. Pečící formu vymažeme 10 g másla a vysypeme strouhankou.
  2. Zbylé změklé máslo nakrájíme na malé kousky a v misce ho vyšleháme do pěny. Do máslové pěny vmícháme krupicový a vanilkový cukr. Za stálého míchání přimícháme vejce. Přilijeme víno, přidáme kakao a postupně vmícháváme mouku smíchanou s kypřícím práškem. Nakonec přimícháme nastrouhanou čokoládu a zamícháme.
  3. Hladké těsto vlijeme do připravené pečící formy, kterou vložíme do předehřáté trouby. Při 180 stupňové teplotě pečeme přibližně 25-30 minut.
  4. Upečený koláč vyndáme z trouby, necháme vychladnout a nakrájené na úhledné řezy podáváme.