Vinný koláč
Ingredience
Čokoláda hořká |
150 g |
Cukr krupice |
200 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Kakao |
2 kávová lžička |
Kypřicí prášek do pečiva |
13 g |
Máslo čerstvé |
250 g |
Mouka polohrubá |
250 g |
Strouhanka |
40 g |
Vejce slepičí |
5 ks |
Víno červené |
0.2 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Hořkou čokoládu nastrouháme na hrubém struhadle. Pečící formu vymažeme 10 g másla a vysypeme strouhankou.
- Zbylé změklé máslo nakrájíme na malé kousky a v misce ho vyšleháme do pěny. Do máslové pěny vmícháme krupicový a vanilkový cukr. Za stálého míchání přimícháme vejce. Přilijeme víno, přidáme kakao a postupně vmícháváme mouku smíchanou s kypřícím práškem. Nakonec přimícháme nastrouhanou čokoládu a zamícháme.
- Hladké těsto vlijeme do připravené pečící formy, kterou vložíme do předehřáté trouby. Při 180 stupňové teplotě pečeme přibližně 25-30 minut.
- Upečený koláč vyndáme z trouby, necháme vychladnout a nakrájené na úhledné řezy podáváme.