Dušené medailonky ze svíčkové
Ingredience
Chilli koření mleté |
2 špetka |
Hovězí svíčková |
700 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Šalotka |
3 ks |
Smetana 16% (pochoutková) |
2 dl |
Sůl |
2 kávová lžička |
Voda pitná |
2 dl |
Okurky nakládané |
80 g |
Žampiony - sterilované |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Sladkokyselé nakládané okurky pokrájíme na drobné kostičky a dáme do misky. Drobné nakladáné žampiony scedíme a přidáme k okurkám. Směs promícháme a dáme do chladničky.
- Omytou a osušenou hovězí svíčkovou pokrájíme přes vlákno na medailonky. Plátky by měli být silné asi 7 mm. Očistíme a na drobno pokrájíme šalotky.
- V hlubší pánvi si rozpálíme olej s máslem a maso restujeme po 1 minutě z každé strany dozlatova. Osolíme ho, posypeme pepřem a vyjmeme ho. Na omastek dáme šalotku a osmažíme ji dorůžova. Maso vrátíme do pánve, promícháme, ochutíme sladkou paprikou a chilli. Přilijeme 2 dl vody a pod poklicí dusíme 15-20 minut. Když je voda z poloviny vyvařená, přimícháme smetanu a dusíme ještě 5 minut.
- Na talíře poklademe porce masa, přelijeme smetanovou šťávou, doprostřed každé porce dáme 1-2 lžíce okurek se žampióny a servírujeme.