Dušené medailonky ze svíčkové

Ingredience


Chilli koření mleté 2 špetka
Hovězí svíčková 700 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Šalotka 3 ks
Smetana 16% (pochoutková) 2 dl
Sůl 2 kávová lžička
Voda pitná 2 dl
Okurky nakládané 80 g
Žampiony - sterilované 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sladkokyselé nakládané okurky pokrájíme na drobné kostičky a dáme do misky. Drobné nakladáné žampiony scedíme a přidáme k okurkám. Směs promícháme a dáme do chladničky.
  2. Omytou a osušenou hovězí svíčkovou pokrájíme přes vlákno na medailonky. Plátky by měli být silné asi 7 mm. Očistíme a na drobno pokrájíme šalotky.
  3. V hlubší pánvi si rozpálíme olej s máslem a maso restujeme po 1 minutě z každé strany dozlatova. Osolíme ho, posypeme pepřem a vyjmeme ho. Na omastek dáme šalotku a osmažíme ji dorůžova. Maso vrátíme do pánve, promícháme, ochutíme sladkou paprikou a chilli. Přilijeme 2 dl vody a pod poklicí dusíme 15-20 minut. Když je voda z poloviny vyvařená, přimícháme smetanu a dusíme ještě 5 minut.
  4. Na talíře poklademe porce masa, přelijeme smetanovou šťávou, doprostřed každé porce dáme 1-2 lžíce okurek se žampióny a servírujeme.