Bucatini se sýrovou omáčkou
Ingredience
Celer řapíkatý |
1 ks |
Máslo čerstvé |
20 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
315 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Gorgonzola |
200 g |
Sýr Ricotta |
250 g |
Těstoviny Bucatini |
375 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme. Mezitím nakrájíme gorgonzolu na kostičky, řapík celeru nakrájíme a orestujeme na rozehřátém másle cca 2min. Přidáme smetanu, gorgonzolu, rozšlehanou ricottu a ochutíme solí a pepřem. Omáčku přivedeme k varu a za stálého míchání cca 1min provaříme.
- Poté nalijeme na těstoviny,promícháme a ihned podáváme.