Bucatini se sýrovou omáčkou

Ingredience


Celer řapíkatý 1 ks
Máslo čerstvé 20 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 315 ml
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Gorgonzola 200 g
Sýr Ricotta 250 g
Těstoviny Bucatini 375 g
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme. Mezitím nakrájíme gorgonzolu na kostičky, řapík celeru nakrájíme a orestujeme na rozehřátém másle cca 2min. Přidáme smetanu, gorgonzolu, rozšlehanou ricottu a ochutíme solí a pepřem. Omáčku přivedeme k varu a za stálého míchání cca 1min provaříme.
  2. Poté nalijeme na těstoviny,promícháme a ihned podáváme.