Salát z avokáda s parmezánem

Ingredience


Avokádo 2 ks
Petržel - nať 20 g
Salát hlávkový 1 ks
Sýr Parmezán 100 g
Ocet bílý vinný 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Avokáda omyjeme, rozřízneme na polovinu a vyndáme z nich pecku. Oloupeme slupku. Pak všechny poloviny avokáda pokrájíme podélně na tenké plátky. Salát omyjeme, rozdělíme na listy a necháme okapat. Listy salátu naskládáme do talířů.
  2. V misce si ze 2 lžic vinného octa, oleje a špetky soli prošleháme zálivku, kterou nakapeme na salátové listy. Pak na ně naskládáme plátky avokáda a posypeme je nasekanou petrželovou natí a nastrouhaným parmezánem. Podáváme.