Hovězí guláš na pivě
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Hovězí maso přední |
800 g |
Kmín drcený |
1 špetka |
Majoránka |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce |
Okurky nakládané |
4 ks |
Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
3 dl |
Sádlo škvařené |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Sterilované okurky nakrájíme na plátky.
- Česnek oloupeme a prolisujeme, v misce ho smícháme s majoránkou a drceným kmínem.
- Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.
- V hrnci na rozehřátém sádle orestujeme nakrájené cibule, pak přidáme kousky masa a prudce je za stálého míchání osmažíme ze všech stran. Potom k masu přimícháme papriku, opepříme ho, osolíme, podlijeme pivem a pod pokličkou dusíme doměkka. Během dušení maso občas promícháme a přilijeme 100 ml vody.
- Z másla a mouky si připravíme tmavou jíšku - máslo si rozehřejeme a poté za stálého míchání přisypeme mouku a krátce orestujeme. Když je maso měkké, podlijeme zbylou vodou a zahustíme připravenou jíškou. Pak ještě přimícháme česnekem smíchaným s majoránkou a kmínem a guláš krátce provaříme.
- Porce guláše na talířích doplníme nakrájenou okurkou a podáváme.