Hovězí guláš na pivě

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 2 ks
Hovězí maso přední 800 g
Kmín drcený 1 špetka
Majoránka 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 1 polévková lžíce
Okurky nakládané 4 ks
Paprika mletá sladká 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 3 dl
Sádlo škvařené 3 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Voda pitná 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Sterilované okurky nakrájíme na plátky.
  2. Česnek oloupeme a prolisujeme, v misce ho smícháme s majoránkou a drceným kmínem.
  3. Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.
  4. V hrnci na rozehřátém sádle orestujeme nakrájené cibule, pak přidáme kousky masa a prudce je za stálého míchání osmažíme ze všech stran. Potom k masu přimícháme papriku, opepříme ho, osolíme, podlijeme pivem a pod pokličkou dusíme doměkka. Během dušení maso občas promícháme a přilijeme 100 ml vody.
  5. Z másla a mouky si připravíme tmavou jíšku - máslo si rozehřejeme a poté za stálého míchání přisypeme mouku a krátce orestujeme. Když je maso měkké, podlijeme zbylou vodou a zahustíme připravenou jíškou. Pak ještě přimícháme česnekem smíchaným s majoránkou a kmínem a guláš krátce provaříme.
  6. Porce guláše na talířích doplníme nakrájenou okurkou a podáváme.