Tagliatelle s chřestem a bylinkami
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Chřest bílý |
155 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
315 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
50 g |
Těstoviny Tagliatelle |
500 g |
Voda pitná |
5 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
- Mezitím nakrájíme chřest na malé kousky a při střední teplotě, za stálého míchání, orestujeme cca 2min na rozehřátém másle doměkka.
- Přidáme nakrájenou petrželku a bazalku, podlijeme smetanou, ochutíme solí a pepřem. Omáčku ještě asi 2min povaříme.
- Poté vmícháme nastrouhaný parmazán a promícháme.
- Omáčku nalijeme na těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře a podáváme.