Tagliatelle s chřestem a bylinkami

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Chřest bílý 155 g
Máslo čerstvé 40 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 315 ml
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 50 g
Těstoviny Tagliatelle 500 g
Voda pitná 5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
  2. Mezitím nakrájíme chřest na malé kousky a při střední teplotě, za stálého míchání, orestujeme cca 2min na rozehřátém másle doměkka.
  3. Přidáme nakrájenou petrželku a bazalku, podlijeme smetanou, ochutíme solí a pepřem. Omáčku ještě asi 2min povaříme.
  4. Poté vmícháme nastrouhaný parmazán a promícháme.
  5. Omáčku nalijeme na těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře a podáváme.