Sterilovaný mletý špenát
Ingredience
Špenát listový čerstvý |
1 kg |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tuk |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Čerstvý špenát očistíme, důkladně omyjeme, vložíme do vroucí osolené vody a bez poklice vaříme 10 minut. Po vyjmutí umeleme na masovém mlýnku.
- V pánvi rozpálíme tuk, přidáme špenát a krátce podusíme. Mezitím podléváme slanou vodou z vaření. Horkou kaši rozdělíme do sklenic a zavíčkujeme.
- Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 10 minut od bodu varu. Sklenice vyjmeme, necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.