Studená římská káva

Ingredience


Dolin - Vermouth 1 dl
Káva mletá 20 g
Kostkový led 4 polévková lžíce
Mléko zahuštěné slazené 4 polévková lžíce
Skořice mletá 2 špetka
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 4 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do kastrůlku dáme kávu, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Hotovou kávu ihned stáhneme z ohně, přelijeme přes sítko a necháme vychladit.
  2. Do vychladlé kávy přidáme kondenzované mléko, žloutky a dobře rozmixujeme. Následovně přilijeme vermouth, přisypeme skořici a ještě jednou promixujeme.
  3. Nakonec hotovou kávu rozlijeme do 2 vysokých sklenic. Do každé vložíme 2 lžíce drceného ledu a kávu podáváme.