Studená římská káva
Ingredience
Dolin - Vermouth |
1 dl |
Káva mletá |
20 g |
Kostkový led |
4 polévková lžíce |
Mléko zahuštěné slazené |
4 polévková lžíce |
Skořice mletá |
2 špetka |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
4 dl |
-
Doba přípravy: 2 min
-
Doba vaření: 3 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Do kastrůlku dáme kávu, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Hotovou kávu ihned stáhneme z ohně, přelijeme přes sítko a necháme vychladit.
- Do vychladlé kávy přidáme kondenzované mléko, žloutky a dobře rozmixujeme. Následovně přilijeme vermouth, přisypeme skořici a ještě jednou promixujeme.
- Nakonec hotovou kávu rozlijeme do 2 vysokých sklenic. Do každé vložíme 2 lžíce drceného ledu a kávu podáváme.