Telecí na paprice

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 2 ks
Hovězí vývar základní 125 ml
Jogurt nízkotučný 3 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 2 polévková lžíce
Olej olivový 2 kávová lžička
Paprika mletá sladká 1.5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Telecí kýta 500 g
Víno červené 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Telecí zadní maso očistíme a nakrájíme ho na kostky o hraně 2 cm. Dále nadrobno pokrájíme oloupanou cibuli, nasekáme petrželovou nať, prolisujeme česnek a nameleme pepř. V mikrotenovém sáčku smícháme mouku a papriku s pepřem, přidáme kostky masa a vše spolu protřepeme tak, aby maso bylo rovnoměrně obaleno.
  2. Do velké pánve s rozehřátým olejem dáme osmahnout cibuli s česnekem. Když cibule změkne, přidáme obalené kostky masa, rajský protlak, červené víno a hovězí vývar. Přikryjeme, uvedeme do varu a dusíme 20-25 minut. Když maso změkne, pánev odstavíme a vmícháme bílý nízkotučný jogurt.
  3. Guláš pak rozdělíme na talíře a servírujeme ho posypaný nasekanou petrželovou natí.