Telecí na paprice
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Hovězí vývar základní |
125 ml |
Jogurt nízkotučný |
3 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 kávová lžička |
Paprika mletá sladká |
1.5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Telecí kýta |
500 g |
Víno červené |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Telecí zadní maso očistíme a nakrájíme ho na kostky o hraně 2 cm. Dále nadrobno pokrájíme oloupanou cibuli, nasekáme petrželovou nať, prolisujeme česnek a nameleme pepř. V mikrotenovém sáčku smícháme mouku a papriku s pepřem, přidáme kostky masa a vše spolu protřepeme tak, aby maso bylo rovnoměrně obaleno.
- Do velké pánve s rozehřátým olejem dáme osmahnout cibuli s česnekem. Když cibule změkne, přidáme obalené kostky masa, rajský protlak, červené víno a hovězí vývar. Přikryjeme, uvedeme do varu a dusíme 20-25 minut. Když maso změkne, pánev odstavíme a vmícháme bílý nízkotučný jogurt.
- Guláš pak rozdělíme na talíře a servírujeme ho posypaný nasekanou petrželovou natí.