Káva z Brazílie

Ingredience


Čokoláda na vaření 150 g
Cukr krupice 4 kávová lžička
Káva mletá 4 kávová lžička
Mléko polotučné 1 dl
Smetana 33% (šlehačka) 60 g
Sůl 1 špetka
Voda pitná 3 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do kastrůlku vlijeme vodu, přidáme kávu a spolu se špetkou soli přivedeme k varu. Ihned stáhneme ze sporáku.
  2. Čokoládu na vaření nastrouháme, dáme ji do horké kávy, vše zalijeme horkým mlékem a za stálého míchání čokoládu rozpustíme.
  3. Nakonec kávu osladíme cukrem, rozdělíme do 2 vysokých a teplých sklenic. Každou porci kávy ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a podáváme.