Káva ze západu Indie

Ingredience


Cukr kostkový 4 kostka
Káva mletá 1 polévková lžíce
Muškátový oříšek 2 špetka
Pomeranče 1 ks
Rum bílý 0.25 l
Skořice mletá 2 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 100 g
Voda pitná 5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z vody a kávy připravíme filtrovanou kávu. Bílý rum vlijeme do vhodné nádoby, vložíme jemně nastrouhanou pomerančovou kůru, skořici s muškátovým oříškem a necháme 5 minut namáčet.
  2. Připravenou kávu rozlijeme do 4 vysokých sklenic. Přes každou sklenici položíme ležet kávové lžičky. Na každou lžičku dáme 1 kostku cukru, který přelijeme směsí z rumu a pomeranče a zápalkou zapálíme. Necháme všechno vyhořet. Když na lžičkách máme už jen modrý plamínek, lžičky vložíme do kávy.
  3. Nakonec každou sklenici s kávou ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a kávu servírujeme.