Káva ze západu Indie
Ingredience
Cukr kostkový |
4 kostka |
Káva mletá |
1 polévková lžíce |
Muškátový oříšek |
2 špetka |
Pomeranče |
1 ks |
Rum bílý |
0.25 l |
Skořice mletá |
2 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
100 g |
Voda pitná |
5 dl |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z vody a kávy připravíme filtrovanou kávu. Bílý rum vlijeme do vhodné nádoby, vložíme jemně nastrouhanou pomerančovou kůru, skořici s muškátovým oříškem a necháme 5 minut namáčet.
- Připravenou kávu rozlijeme do 4 vysokých sklenic. Přes každou sklenici položíme ležet kávové lžičky. Na každou lžičku dáme 1 kostku cukru, který přelijeme směsí z rumu a pomeranče a zápalkou zapálíme. Necháme všechno vyhořet. Když na lžičkách máme už jen modrý plamínek, lžičky vložíme do kávy.
- Nakonec každou sklenici s kávou ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a kávu servírujeme.