Pikantní vepřové maso na slanině

Pikantní vepřové maso na slanině - obrázek

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Cibule 1 ks
Kari koření 2 kávová lžička
Kečup 4 polévková lžíce
Olej stolní 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 g
Sůl 2 g
Sýr Eidam cihla 40% 100 g
Vepřová kýta 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřové maso, slaninu a cibuli nakrájíme na stejně velké kousky. Slaninu a cibuli opražíme na oleji. Když je cibulka zpěněná, přisypeme nakrájené vepřové maso, okořeníme solí, pepřem a směs promícháme, zalijeme 500 ml vody a dusíme asi 60 minut, dokud maso nezměkne. Když je maso měkké, pokrm je hotov.
  2. Maso servírujeme teplé, promíchané s kari kořením, kečupem a posypané strouhaným eidamem.