Pikantní vepřové maso na slanině
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Cibule |
1 ks |
Kari koření |
2 kávová lžička |
Kečup |
4 polévková lžíce |
Olej stolní |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 g |
Sůl |
2 g |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
Vepřová kýta |
400 g |
-
Doba přípravy: 70 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vepřové maso, slaninu a cibuli nakrájíme na stejně velké kousky. Slaninu a cibuli opražíme na oleji. Když je cibulka zpěněná, přisypeme nakrájené vepřové maso, okořeníme solí, pepřem a směs promícháme, zalijeme 500 ml vody a dusíme asi 60 minut, dokud maso nezměkne. Když je maso měkké, pokrm je hotov.
- Maso servírujeme teplé, promíchané s kari kořením, kečupem a posypané strouhaným eidamem.