Kachna pečená na slanině a pivu
Ingredience
Kachna domácí |
1 ks |
Kmín celý |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0.5 l |
Slanina vepřová |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
2.5 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 75 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Slaninu nakrájíme na plátky.
- Kachnu omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a okmínujeme.
- Na dno pekáče rozložíme nakrájenou slaninu, na ní vložíme kachnu, přilijeme 2,5 dl piva a kachnu pod poklicí pečeme 30 minut v předehřáté troubě. Poté ji otočíme, podlijeme zbylým pivem a necháme péct další půlhodinu. Poklici sundáme a kachnu dopečeme přibližně 15 minut, až se vytvoří křupavá kůrka.
- Během pečení kachnu průběžně poléváme vypečeným tukem, podle potřeby přiléváme vodu.
- Upečenou kachnu naporcujeme, rozdělíme na servírovací talíče s houskovým knedlíkem a zelím, podáváme.