Kachna pečená na slanině a pivu

Ingredience


Kachna domácí 1 ks
Kmín celý 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 0.5 l
Slanina vepřová 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 2.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Slaninu nakrájíme na plátky.
  2. Kachnu omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a okmínujeme.
  3. Na dno pekáče rozložíme nakrájenou slaninu, na ní vložíme kachnu, přilijeme 2,5 dl piva a kachnu pod poklicí pečeme 30 minut v předehřáté troubě. Poté ji otočíme, podlijeme zbylým pivem a necháme péct další půlhodinu. Poklici sundáme a kachnu dopečeme přibližně 15 minut, až se vytvoří křupavá kůrka.
  4. Během pečení kachnu průběžně poléváme vypečeným tukem, podle potřeby přiléváme vodu.
  5. Upečenou kachnu naporcujeme, rozdělíme na servírovací talíče s houskovým knedlíkem a zelím, podáváme.