Těstoviny s fazolkami a paprikami

Těstoviny s fazolkami a paprikami - obrázek

Ingredience


Bazalka 20 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 200 g
Fazolové lusky zelené 220 g
Kečup 100 g
Lilek 200 g
Olej olivový extra panenský 60 g
Paprika červená 100 g
Paprika mletá sladká 10 g
Paprika zelená 100 g
Paprika žlutá 100 g
Pepř černý mletý 2 g
Protlak rajčatový 60 g
Sůl 8 g
Sýr Ementál (Primátor) 100 g
Těstoviny Farfalle 350 g
Voda pitná 2000 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těstoviny nasypeme do hrnce, zalijeme 2 l vody, osolíme a uvaříme na skus, scedíme a necháme okapat. Řídíme se návodem na obalu. Papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky, lilek také na kostičky, cibuli nadrobno, fazolky očistíme, odkrojíme vlákna a fazolky překrojíme, bazalku posekáme a česnek prolisujeme. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme fazolky, papriky, lilek, podusíme 5 minut, ochutíme česnekem, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou, přidáme rajčatový protlak, kečup, bazalku a dusíme zhruba 10 minut.
  2. Těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme zeleninovou omáčkou a posypeme strouhaným ementálem.