Těstoviny s fazolkami a paprikami
Ingredience
Bazalka |
20 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
200 g |
Fazolové lusky zelené |
220 g |
Kečup |
100 g |
Lilek |
200 g |
Olej olivový extra panenský |
60 g |
Paprika červená |
100 g |
Paprika mletá sladká |
10 g |
Paprika zelená |
100 g |
Paprika žlutá |
100 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Protlak rajčatový |
60 g |
Sůl |
8 g |
Sýr Ementál (Primátor) |
100 g |
Těstoviny Farfalle |
350 g |
Voda pitná |
2000 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těstoviny nasypeme do hrnce, zalijeme 2 l vody, osolíme a uvaříme na skus, scedíme a necháme okapat. Řídíme se návodem na obalu. Papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky, lilek také na kostičky, cibuli nadrobno, fazolky očistíme, odkrojíme vlákna a fazolky překrojíme, bazalku posekáme a česnek prolisujeme. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme fazolky, papriky, lilek, podusíme 5 minut, ochutíme česnekem, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou, přidáme rajčatový protlak, kečup, bazalku a dusíme zhruba 10 minut.
- Těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme zeleninovou omáčkou a posypeme strouhaným ementálem.