Tagliatelle se smetanou a houbami

Ingredience


Houby sušené 30 g
Máslo čerstvé 20 g
Pepř černý mletý 1 g
Petržel kudrnka 20 g
Šalotka 50 g
Sherry brandy 120 ml
Smetana 16% (pochoutková) 250 ml
Sůl 15 g
Tagliatelle 350 g
Voda pitná 2700 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  2. Sušené houby předem namočíme v 200 ml vody. Houby i s vodou nalijeme do hrnce, přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Oloupanou šalotku nakrájíme nadrobno, v pánvi zpěníme na másle, podlijeme sherry, provaříme, přilijeme houby i s vodou, přidáme smetanu a povaříme, dokud omáčka nezhoustne. Osolíme, opepříme, odstavíme a přimícháme posekanou petrželku.
  3. Těstoviny upraíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.