Tagliatelle se smetanou a houbami
Ingredience
Houby sušené |
30 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Petržel kudrnka |
20 g |
Šalotka |
50 g |
Sherry brandy |
120 ml |
Smetana 16% (pochoutková) |
250 ml |
Sůl |
15 g |
Tagliatelle |
350 g |
Voda pitná |
2700 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- Sušené houby předem namočíme v 200 ml vody. Houby i s vodou nalijeme do hrnce, přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Oloupanou šalotku nakrájíme nadrobno, v pánvi zpěníme na másle, podlijeme sherry, provaříme, přilijeme houby i s vodou, přidáme smetanu a povaříme, dokud omáčka nezhoustne. Osolíme, opepříme, odstavíme a přimícháme posekanou petrželku.
- Těstoviny upraíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.