Kuře zapečené s rajčaty a bílými fazolemi
Ingredience
Bazalka |
1 kávová lžička |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Fazole bílé sterilované |
300 g |
Kuřecí prsa |
1500 g |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Slanina vepřová |
50 g |
Víno bílé |
4 polévková lžíce |
Vývar drůbeží |
125 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Slaninu a oloupané cibule pokrájíme na malé kostičky, prolisujeme 1 stroužek česneku, nasekáme bazalku a konzervovaná loupaná rajčata necháme okapat a rozmačkáme je.
- Ve velké pánvi za 2-3 minuty dokřupava opečeme slaninu, vyjmeme ji, odložíme a na vypečeném tuku osmahneme kuřecí kousky. Když zhnědnou, vložíme je do zapékací mísy a v pánvi dáme opékat cibuli s česnekem. Když cibule změkne, přimícháme směs k opečenému masu.
- Do pánve pak nalijeme drůbeží vývar a víno, přidáme rozmačkaná rajčata, bazalku a cukr, uvedeme do varu a za občasného míchání vaříme na středním plameni. Když omáčka zhoustne, přidáme okapané fazole.
- Opečené maso s cibulovou směsí posypeme slaninou, přelijeme omáčkou s fazolemi a zakryté vložíme do trouby předehřáté na 200°C. Při této teplotě pečeme 60 minut.
- Hotové kuřecí maso rozdělíme na talíře, obložíme fazolemi s rajčaty a servírujeme.