Kuře zapečené s rajčaty a bílými fazolemi

Ingredience


Bazalka 1 kávová lžička
Česnek 1 stroužek
Cibule 2 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Fazole bílé sterilované 300 g
Kuřecí prsa 1500 g
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Slanina vepřová 50 g
Víno bílé 4 polévková lžíce
Vývar drůbeží 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Slaninu a oloupané cibule pokrájíme na malé kostičky, prolisujeme 1 stroužek česneku, nasekáme bazalku a konzervovaná loupaná rajčata necháme okapat a rozmačkáme je.
  2. Ve velké pánvi za 2-3 minuty dokřupava opečeme slaninu, vyjmeme ji, odložíme a na vypečeném tuku osmahneme kuřecí kousky. Když zhnědnou, vložíme je do zapékací mísy a v pánvi dáme opékat cibuli s česnekem. Když cibule změkne, přimícháme směs k opečenému masu.
  3. Do pánve pak nalijeme drůbeží vývar a víno, přidáme rozmačkaná rajčata, bazalku a cukr, uvedeme do varu a za občasného míchání vaříme na středním plameni. Když omáčka zhoustne, přidáme okapané fazole.
  4. Opečené maso s cibulovou směsí posypeme slaninou, přelijeme omáčkou s fazolemi a zakryté vložíme do trouby předehřáté na 200°C. Při této teplotě pečeme 60 minut.
  5. Hotové kuřecí maso rozdělíme na talíře, obložíme fazolemi s rajčaty a servírujeme.