Káva s francouzským koňakem
Ingredience
Citronová kůra |
1 kávová lžička |
Cukr třtinový |
1 polévková lžíce |
Hřebíček |
2 ks |
Káva mletá |
1 polévková lžíce |
Martell cognac |
40 ml |
Pomerančová kůra |
1 kávová lžička |
Smetana 33% (šlehačka) |
80 g |
Voda pitná |
4 dl |
-
Doba přípravy: 3 min
-
Doba vaření: 3 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Do pánvičky dáme koňak, hřebíčky, pomerančovou a citronovou kůru, nakonec vsypeme cukr a všechny suroviny na mírném ohni zahřejeme. Následovně sirkou zapálíme.
- Do 2 kávových šálku nalijeme připraven filtrovanou kávu. Do každého šálku lžící přeložíme hořící koňak, ale bez koření.
- Každý šálek hotové kávy ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a kávu servírujeme.