Káva s francouzským koňakem

Ingredience


Citronová kůra 1 kávová lžička
Cukr třtinový 1 polévková lžíce
Hřebíček 2 ks
Káva mletá 1 polévková lžíce
Martell cognac 40 ml
Pomerančová kůra 1 kávová lžička
Smetana 33% (šlehačka) 80 g
Voda pitná 4 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do pánvičky dáme koňak, hřebíčky, pomerančovou a citronovou kůru, nakonec vsypeme cukr a všechny suroviny na mírném ohni zahřejeme. Následovně sirkou zapálíme.
  2. Do 2 kávových šálku nalijeme připraven filtrovanou kávu. Do každého šálku lžící přeložíme hořící koňak, ale bez koření.
  3. Každý šálek hotové kávy ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a kávu servírujeme.