Ravioly se sýrem mascarpone a pancettou
Ingredience
Bazalka |
2 polévková lžíce |
Mascarpone |
185 g |
Olej stolní |
2 kávová lžička |
Pancetta |
90 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata sušená sterilovaná |
80 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Těstoviny Ravioli |
500 g |
Voda pitná |
5 l |
Vývar drůbeží |
125 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
- Mezitím orestujeme na rozpáleném oleji 2-3min najemno nakrájenou pancettu. Poté do ní vmícháme sýr, mascarpone, nakrájená rajčata a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a asi 5min povaříme do zhoustnutí. Vmícháme lístky bazalky, ochutíme solí a drceným pepřem.
- Do omáčky vložíme těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře a ihned podáváme.