Ravioly se sýrem mascarpone a pancettou

Ingredience


Bazalka 2 polévková lžíce
Mascarpone 185 g
Olej stolní 2 kávová lžička
Pancetta 90 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata sušená sterilovaná 80 g
Sůl 1 kávová lžička
Těstoviny Ravioli 500 g
Voda pitná 5 l
Vývar drůbeží 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
  2. Mezitím orestujeme na rozpáleném oleji 2-3min najemno nakrájenou pancettu. Poté do ní vmícháme sýr, mascarpone, nakrájená rajčata a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a asi 5min povaříme do zhoustnutí. Vmícháme lístky bazalky, ochutíme solí a drceným pepřem.
  3. Do omáčky vložíme těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře a ihned podáváme.