Rigatoni s fazolkami a smetanou

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 80 g
Créme fraiche 100 g
Fazolové lusky zelené 400 g
Houby čerstvé 200 g
Kerblík 20 g
Olej olivový extra panenský 40 g
Pepř černý mletý 1 g
Rajčata loupaná (konzervovaná) 100 g
Sůl 20 g
Těstoviny Rigatoni 350 g
Víno bílé 120 ml
Voda pitná 3500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  2. Fazolky očistíme, odkrojíme vlákna, nasypeme do sítka a na 1 minutu ponoříme do vroucí vody s těstovinami. Vyjmeme a ihned zchladíme studenou vodou. Houby nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, česnek s kerblíkem posekáme. V pánvi rozpálíme olej, přisypeme cibuli s česnekem, osmahneme, přidáme fazolky, houby, orestujeme, přilijeme víno, přidáme rajčata, osolíme, opepříme a podusíme 5 minut. Přidáme smetanu, kerblík, prohřejeme a odstavíme.
  3. Těstoviny upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.