Rigatoni s fazolkami a smetanou
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
80 g |
Créme fraiche |
100 g |
Fazolové lusky zelené |
400 g |
Houby čerstvé |
200 g |
Kerblík |
20 g |
Olej olivový extra panenský |
40 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
100 g |
Sůl |
20 g |
Těstoviny Rigatoni |
350 g |
Víno bílé |
120 ml |
Voda pitná |
3500 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- Fazolky očistíme, odkrojíme vlákna, nasypeme do sítka a na 1 minutu ponoříme do vroucí vody s těstovinami. Vyjmeme a ihned zchladíme studenou vodou. Houby nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, česnek s kerblíkem posekáme. V pánvi rozpálíme olej, přisypeme cibuli s česnekem, osmahneme, přidáme fazolky, houby, orestujeme, přilijeme víno, přidáme rajčata, osolíme, opepříme a podusíme 5 minut. Přidáme smetanu, kerblík, prohřejeme a odstavíme.
- Těstoviny upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.