Vepřové maso s vejcem a sýrem

Vepřové maso s vejcem a sýrem - obrázek

Ingredience


Koření grilovací 2 kávová lžička
Olej stolní 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 g
Slanina vepřová 200 g
Sůl 2 g
Sýr Eidam cihla 40% 200 g
Vejce slepičí 4 ks
Vepřová kýta 400 g
Voda pitná 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sýr nastrouháme, slaninu pokrájíme na drobné kousky, vepřové plátky naklepeme. Naklepané plátky ochutíme grilovacím kořením a zprudka opečeme na oleji, aby z masa neunikala šťáva. Opečené plátky potom podlijeme asi 200 ml vody a dusíme doměkka. Než maso změkne, nakrájenou slaninu zpěníme ve vlastní šťávě na pánvi.
  2. Nakonec orestovanou slaninu zalijeme rozšlehanými vejci a mícháme na mírném plameni než vejce ztuhnou.
  3. Vepřové pláty servírujeme teplé tak, že na ně rozdělíme míchaná vejce se slaninou a posypeme strouhaným sýrem.