Vepřové maso s vejcem a sýrem
Ingredience
Koření grilovací |
2 kávová lžička |
Olej stolní |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 g |
Slanina vepřová |
200 g |
Sůl |
2 g |
Sýr Eidam cihla 40% |
200 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Vepřová kýta |
400 g |
Voda pitná |
200 ml |
-
Doba přípravy: 50 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Sýr nastrouháme, slaninu pokrájíme na drobné kousky, vepřové plátky naklepeme. Naklepané plátky ochutíme grilovacím kořením a zprudka opečeme na oleji, aby z masa neunikala šťáva. Opečené plátky potom podlijeme asi 200 ml vody a dusíme doměkka. Než maso změkne, nakrájenou slaninu zpěníme ve vlastní šťávě na pánvi.
- Nakonec orestovanou slaninu zalijeme rozšlehanými vejci a mícháme na mírném plameni než vejce ztuhnou.
- Vepřové pláty servírujeme teplé tak, že na ně rozdělíme míchaná vejce se slaninou a posypeme strouhaným sýrem.