Nadívaná husa
Ingredience
Husa domácí |
1 ks |
Mléko polotučné |
1 dl |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kudrnka |
2 hrst |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
3 dl |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
Vepřové maso mleté |
200 g |
Voda pitná |
3 dl |
Žemle tuková |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 75 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- V míse smícháme mleté vepřové maso, nakrájené žemle (které jsme krátce namočili do mléka), vajíčka a jemně nasekanou petrželku. Nádivku podle chuti opepříme a osolíme.
- Husu důkladně omyjeme, osušíme, osolíme, naplníme připravenou nádivkou a zajistíme proti rozevření grilovacími jehlami. Vložíme ji do pekáče, podlijeme pivem s trochou vody a pečeme ve vyhřáté troubě. Během pečení ji poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby případně přiléváme vodu.
- Upečenou měkkou husu naporcujeme a podáváme s vařenými bramborami.