Nadívaná husa

Ingredience


Husa domácí 1 ks
Mléko polotučné 1 dl
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kudrnka 2 hrst
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 3 dl
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
Vepřové maso mleté 200 g
Voda pitná 3 dl
Žemle tuková 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse smícháme mleté vepřové maso, nakrájené žemle (které jsme krátce namočili do mléka), vajíčka a jemně nasekanou petrželku. Nádivku podle chuti opepříme a osolíme.
  2. Husu důkladně omyjeme, osušíme, osolíme, naplníme připravenou nádivkou a zajistíme proti rozevření grilovacími jehlami. Vložíme ji do pekáče, podlijeme pivem s trochou vody a pečeme ve vyhřáté troubě. Během pečení ji poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby případně přiléváme vodu.
  3. Upečenou měkkou husu naporcujeme a podáváme s vařenými bramborami.